Hilde Kertész

Viool, trompetviool, zang, contrabas, kanna

Op de verre reizen naar Zuid-West Zigeunië die Hilde Kertész van jongs af aan maakte naar haar familie, kwam ze veelvuldig in aanraking met zigeunermuziek. De aantrekkingskracht van een eeuwenoude zigeuner-cultuur maakte haar keuze voor de viool niet meer dan logisch. Ze werd klassiek opgeleid, maar speelde daarnaast ook licht klassiek, Magyar Nóta, Klezmer, Mariachi en Balkan-Jazz.

Zuid-West Zigeunië bleef lonken. Hilde volgde masterclasses bij authentieke muziekgroepen en bij lokale meester-zigeunermuzikanten thuis en werd geraakt door de authentieke Hongaarse muziek. Met de keuze voor ook Roemeense – en zigeunermuziek en door het gebruik van een rijker instrumentarium, voegt ze zich met Trio Trabant in een lange traditie van Zuid-West Zigeunse muzikanten met een geheel eigen muziekstijl.

Passie kenmerkt Hilde’s inbreng in Trio Trabant; haar vioolspel is gevoelig en virtuoos en haar zang authentiek. Ze is zonder twijfel de primás van de groep, maar aarzelt niet om de contrabas of kanna ter hand te nemen. En ze speelt natuurlijk de speciaal voor haar, in Zuid-West Zigeunië gebouwde, trompetviool. Al met al een heus zigeunerprinsesje!

Onze nieuwsbrief NL

Our newsletter EN